Livechatting solution for e-commerce Romania

Livechatting cu FreshChat – soluția de pentru a crește vânzările, satisfacția și loialitatea clienților in 2023

Livechatting este o modalitate eficientă și interactivă de a comunica online cu clienții potențiali sau existenți ale afacerilor online (e-commerce). Dacă ești interesat de o soluție de livechatting care să îți ofere funcții avansate, integrări ușoare și rezultate măsurabile, atunci acest articol este pentru tine.

În acest articol, îți vom prezenta soluția de livechatting FreshChat de la Freshworks, o platformă care îți permite să inițiezi conversații în timp real cu vizitatorii e-shopului, să le oferi suport, să le faci oferte și să le fidelizezi.

Vei afla cum să alegi ediția potrivită pentru afacerea ta, cum să o configurezi pe site-ul tău web, cum să folosești funcțiile avansate de chatbot, omni-chanel comunicații, cum să monitorizezi și să analizezi performanța echipei de customer service, cum să o optimizezi pentru a îmbunătăți conversația cu clienții,

La finalul articolului, vei înțelege cum te poate ajuta soluția de livechatting de la Freshworks să crești vânzările, satisfacția și loialitatea clienților.

Introducere: ce este livechatting și de ce este important pentru afacerea ta

Livechatting este o modalitate de a comunica online cu alte persoane prin intermediul unui sistem de chat online care permite conversații în timp real.

Livechatting este important pentru un business online, mai ales pentru unul care se ocupă de e-commerce, deoarece îi poate ajuta să își atingă scopul de creștere a bazei de clienți și a numărului de comenzi. Iată cum:

 • Livechatting îți permite să oferi suport clienților care au întrebări, probleme sau sugestii legate de produsele sau serviciile pe care le vinzi. Astfel, poți să le oferi răspunsuri rapide, personalizate și eficiente, care să le crească satisfacția și loialitatea. De asemenea, poți să le oferi soluții alternative, upsell sau cross-sell, care să le stimuleze dorința de a cumpăra mai mult sau mai des.
 • Livechatting îți permite să faci vânzări prin prezentarea ofertelor, beneficiilor și caracteristicilor produselor sau serviciilor pe care le vinzi. Astfel, poți să atragi și să captezi atenția vizitatorilor site-ului tău web, care altfel ar putea să plece fără să cumpere nimic. De asemenea, poți să le reduci obiecțiile, să le crești încrederea și să le facilitezi procesul de cumpărare.
 • Livechatting îți permite să comunici cu clienții tăi și să le creezi o conexiune umană și emoțională. Astfel, poți să le arăți că îți pasă de ei și că îi apreciezi, ceea ce îi poate determina să revină la tine și să te recomande altora. De asemenea, poți să le oferi valoare adăugată prin sfaturi, recomandări sau alte informații utile, care să le crească loialitatea și satisfacția.

Platformele de livechatting oferă o modalitate eficientă și interactivă de a comunica online cu clienți potențiali și existenți, care îți poate aduce beneficii semnificative pentru afacerea ta de e-commerce. În continuare, îți vom prezenta soluția de livechatting de la Freshworks, o platformă completă și personalizabilă care îți permite să creezi conversații în timp real cu vizitatorii site-ului tău web.

Freshworks: o soluție de livechatting completă și personalizabilă

FreshChat de la Freshworks este o soluție de automatizare a procesului de comunicare conversațională, care îți ajută echipa de customer support să comunice mai ușor cu clienții pe mai multe canale, cum ar fi chat web, email, telefon și platforme de comunicare socială ca WhatsApp, Instagram sau iMessage.

Cu ajutorul acestei platforme se pot crea diferite scenarii de interacțiunie cu vizitatorii unui e-shop, cum ar fi:

 • mesaje proactive prin chat, care se declanșează automat în funcție de comportamentul și profilul vizitatorilor, pentru a le atrage atenția, a le oferi ajutor sau a le face oferte personalizate.
 • mesaje reactive, care se afișează atunci când vizitatorii scriu în chat-ul incorporat în e-shop, pentru a le oferi răspunsuri rapide și eficiente.
 • mesaje offline, care se afișează atunci când echipa de Customer Suport nu este disponibilă online, pentru a le cere vizitatorilor să lase datele de contact sau să le direcționeze către alte canale de comunicare, cum ar fi emailul, telefonul sau rețele sociale.
 • mesaje de follow-up, care se trimit automat după o conversație încheiată, pentru a le mulțumi vizitatorilor pentru interesul lor, a le cere feedback sau a le reaminti de ofertele tale

FreshChat de la Freshworks îți permite să creați conversații personalizate și relevante cu clienții Dvs, care să ajute la creșterea ratei de conversie, satisfacția și loialitatea clienților.

Opțiuni de omni-channel communication oferite de FreshChat

Canalele de comunicare cu potențiali clienți oferiți de către platforma FreshChat sunt următoarele:

 • Chat web: un sistem de chat online care se afișează pe site-ul web al afacerii, care permite conversații în timp real cu vizitatorii.
 • Email: un canal de comunicare electronică care permite trimiterea și primirea de mesaje scrise între afacere și clienți.
 • Telefon: un canal de comunicare vocală care permite apeluri telefonice între afacere și clienți.
 • Canale sociale: canale de comunicare online care permit conversații pe platforme sociale populare, cum ar fi WhatsApp, Instagram, iMessage, Facebook Messenger, Google Business Messages, SMS, LINE și altele.

FreshChat îți permite să conectezi oricare dintre aceste canale cu inboxul tău unificat, astfel încât să poți gestiona toate conversațiile cu clienții dintr-un singur loc.

livechatting options for freshChat Bot

De asemenea, FreshChat îți oferă funcții avansate de chatbot, co-browsing, video și voce, care îți permit să automatizezi și să personalizezi conversațiile cu clienții.

Funcționalități avansate de livechatting de la Freshworks

Freddy este chatbot-ul inteligent de la Freshworks, care îți permite să automatizezi și să personalizezi conversațiile cu clienții tăi. Cu Freddy, poți să oferi suport clienților 24/7, să le oferi răspunsuri rapide și eficiente, să le rezolvi problemele și să le îndeplinești cererile.

Freddy are următoarele beneficii pentru afacerea ta:

 • Îți crește rata de deflecție a conversațiilor, reducând astfel volumul de solicitări care ajung la agenții tăi.
 • Îți reduce costurile operaționale, eliminând nevoia de a angaja mai mulți agenți sau de a folosi alte canale de comunicare.
 • Îți îmbunătățește satisfacția și loialitatea clienților, oferindu-le un serviciu rapid, personalizat și consistent.
 • Îți crește conversia și vânzările, stimulând interesul și dorința clienților de a cumpăra produsele sau serviciile tale.

Dacă vrei să afli mai multe despre Freddy, poți vizita pagina Freddy chatbot by Freshworks.

Cum să monitorizezi și să analizezi performanța soluției de livechatting de la Freshworks: rapoarte, metrici și feedback

Funcționalitățile de analitică a conversațiilor oferită de către FreshChat sunt următoarele:

 • Dashboard în timp real: un panou de control vizual care îți oferă o sumarizare a performanței echipei tale în timp real. Poți să urmărești metrici precum timpul de răspuns, timpul de rezolvare, rata de satisfacție și volumul de conversații. Poți să vezi dacă există conversații care așteaptă să fie atribuite membrilor echipei, sau dacă echipa ta este supraîncărcată și nu poate răspunde la timp.
 • Viteza de răspuns: cât de rapid este echipa ta atunci când răspunde la conversații? Se angajează bine și rezolvă problemele mai repede decât este necesar? Obține valori mediane pentru a înțelege viteza de răspuns și de rezolvare a echipei tale pe parcursul zilei și compară ultimele 30 de minute sau până la ultimele șase ore.
 • Evaluarea satisfacției clienților: echipa ta îi menține pe clienți fericiți? Vezi evaluările oferite de clienți pentru fiecare conversație în timp real și analizează lista de conversații, în funcție de interacțiunile satisfăcătoare sau nesatisfăcătoare. Accesează evaluările pe membru al echipei pentru conversațiile pe care le-au rezolvat cu succes.
 • Conversații primite: monitorizează tendința volumului de conversații pe parcursul zilei. Identifică orele sau minutele de vârf pe site-ul tău web și planifică mai bine personalul. Compară volumul de conversații al zilei curente cu cel al săptămânii trecute pentru a identifica abaterile de la normă.
 • Metrici ale stării conversațiilor: vezi cum evoluează metricile cheie de performanță în timp – timpul de răspuns, timpul de rezolvare și timpul de rezoluție. Uită-te la percentila 90 a metricilor, precum și la medii, în plus față de valorile mediane. Vezi cum se compară timpii de răspuns, timpii de rezolvare ai zilei curente cu volumul de conversații primite. Recunoaște modelele care îți împiedică ritmul echipei și ia decizii bazate pe date.
 • Monitorizarea performanței membrilor echipei: măsoară performanța membrilor echipei prin parcurgerea rezumatelor și activităților conversațiilor. Urmărește toate metricile cheie ale membrilor echipei, cum ar fi timpii de răspuns, timpii de rezolvare, evaluările satisfacției clienților și viteza de răspuns pentru a măsura productivitatea echipei. Folosește informațiile și tendințele pentru a lua decizii bazate pe date pentru a îmbunătăți experiența clienților și pentru a ajuta echipa ta să performeze mai bine.

Testează acum platforma FreshChat

Dacă vrei să încerci soluția de livechatting de la Freshworks, poți să te înregistrezi pentru o perioadă de testare gratuită de 14 de zile. Tot ce trebuie să faci este să selectezi opțiuniea dorită

După ce completezi formularul cu datele tale, vei primi un email cu instrucțiunile de access și configurare a soluției pentru e-shop. Nu este nevoie de card de credit sau de alte obligații.

Profită acum de această oportunitate și descoperă cum te poate ajuta FreshChat să îți crești afacerea prin conversații inteligente și personalizate cu clienții tăi.