Studiu de referință: ce platforme țintă acceptă Electron și Delphi?

Ce platforme țintă acceptă Delphi și Electron?

Cartea albă „ Descoperirea celui mai bun cadru multiplatform prin comparație ” evaluează două cadre care sprijină dezvoltarea de aplicații desktop multiplatformă: Delphi și Electron .

Delphi

Delphi, încapsulat în Rapid Application Development (RAD) Studio IDE, este produsul emblematic al Embarcadero Technologies. O versiune proprietară a limbajului Object Pascal, Delphi oferă dezvoltare de aplicații grafice cu componente „drag and drop”, un vizualizator WYSIWYG pentru majoritatea platformelor mobile și opțiuni de stil robuste, inclusiv palete standard și unice pentru platformă, care oferă un aspect și o senzație complet personalizate. Printre alte caracteristici, bibliotecile incluse oferă controale GUI, manageri de acces la baze de date și sisteme de operare hardware și platforme țintă cu acces direct. Cadrul Delphi FireMonkey (FMX) va compila proiecte în cod nativ pentru Windows pe 32 și 64 de biți, macOS, Android, iOS și Linux, permițând utilizatorilor să dezvolte și să mențină o bază de cod care să ajungă la cea mai mare parte a pieței. Delphi este disponibil de peste 25 de ani.

Electron

Electron este un cadru open-source (licență MIT), bazat pe Chromium, care utilizează tehnologii web pentru a crea aplicații desktop pe Windows, macOS și Linux. Este dezvoltat și întreținut de GitHub, o subsidiară a Microsoft. Electron combină motorul de randare bazat pe Chromium cu un mediu server Node.js. Ca atare, interfața de utilizator pentru o aplicație Electron este disponibilă prin HTML5 și CSS. În general, Electron funcționează cu majoritatea cadrelor Javascript, cum ar fi Angular, Vue.js și React. Tehnologiile bazate pe HTML5, CSS și Javascript găsite în Chromium oferă un ecosistem bogat de personalizare a utilizatorilor, familiar oricărui dezvoltator web. În ciuda vârstei sale relativ fragede de cinci ani, comunitatea sa se mândrește cu pachete open source pentru acces la baze de date, interacțiuni cu sistemul de operare și alte sarcini comune.

Valori de referință

Această postare face parte dintr-o serie de postări de blog care analizează mai îndeaproape fiecare dintre valorile individuale utilizate în studiu și modul în care Delphi și Electron s-au descurcat fiecare cu privire la aceste valori. Primul poate fi găsit aici.

Descărcați documentul complet aici

delphi-electron-cover-2403804-200x300-9146052-7951229

Categoria de referință: flexibilitate

Flexibilitatea cadrului a fost examinată calitativ prin cercetări și conversații cu experți din Delphi și Electron și a căutat să analizeze aplicarea fiecărui cadru la problemele și cerințele de afaceri.

Avantajul major al Delphi în categoria de flexibilitate este capacitatea sa de a implementa un singur corp de cod sursă pe orice platformă desktop sau mobilă majoră ca un executabil binar nativ, maximizând acoperirea pe piața aplicațiilor, minimizând în același timp durerile de cap de întreținere/upgrade din cauza dublării codului. Cadrul susține proiecte de orice scară, de la controlere logice pentru automatizare industrială până la gestionarea inventarului la nivel mondial și funcții din fiecare nivel, de la back-end-uri grele de baze de date la servicii la nivelul clientului. În cele din urmă, bibliotecile standard Delphi oferă acces simplificat la majoritatea produselor de baze de date, acceptă pe deplin Unicode și alte standarde moderne și extind accesul la funcționalitatea sistemului de operare pe fiecare platformă, precum și la dispozitivele și senzorii I/O.

Electron este un cadru open-source care vizează toate sistemele de operare desktop prin baza sa Chromium. De obicei, se concentrează pe aplicații centrate pe web, pe partea clientului, dar poate realiza servicii de nivel mediu și de baze de date folosind timpi de execuție și biblioteci precum node.js și node-postgres. Accesul la hardware și interacțiunile limitate ale sistemului de operare sunt asigurate de bibliotecile node.js, iar nucleul Chromium al Electron asigură conformitatea cu standardele Unicode moderne. După revizuirea ambelor cadre, Delphi deține liderul în categoria flexibilității datorită implementării sale flexibile și automate pe toate platformele majore, scalabilității la fiecare nivel de dezvoltare și sistemului de design vizual. Electron se bucură de o barieră mai mică la intrare și de mai multe opțiuni de instrumente de dezvoltare, dar necesită implementări manuale și nu are același acces hardware și sistem de operare ca concurentul său.

Valoare de referință: suport pentru platformele țintă

Pe câte platforme de utilizatori poate implementa cadrul unei aplicații? Cadrele grozave vor sprijini majoritatea platformelor de pe piață, fie că sunt mobile,
desktop, pe 32 de biți sau pe 64 de biți. Companiile beneficiază de asistență pe mai multe platforme, deoarece pot dezvolta și menține o bază de cod pentru a ajunge la mulți clienți. O bază de cod, mai degrabă decât un cod separat pentru fiecare aplicație țintă, reduce timpul de dezvoltare, potențialul de erori, cerințele de întreținere și timpul de lansare pe piață pentru funcții noi.

Rezultate benchmarking

Scor Delphi: 5 (din 5)

Delphi poate compila în cod nativ pe 32 de biți sau 64 de biți pentru Windows, macOS, Android, iOS și Linux folosind cadrul FMX. În cele mai recente versiuni, suportul pe 32 de biți este eliminat treptat pentru platformele care au renunțat la suportul pe 32 de biți.

Scor electroni: 3 (din 5)

Pachete Electron pentru utilizare desktop multiplatformă în browserul Chromium, mai degrabă decât compilarea în cod nativ.

Descărcați documentul complet aici