Interacționați cu datele grafice din Delphi

Săptămâna trecută am creat un blog despre vizualizarea propriei structuri de date , care arăta capabilitățile datelor virtuale și puținul cod necesar pentru a începe și a funcționa. Blogul de astăzi demonstrează cum să interacționați cu diagrama . Când datele sunt încărcate, cum mărim, micșorăm? Cum putem obține mai multe detalii despre un anumit punct al datelor?

Panorare

Panarea este activată în mod implicit, puteți deplasa de la stânga la dreapta pe axa X. Pentru a activa/dezactiva panoarea, puteți utiliza proprietatea InteractionOptions.Panning. Panarea se face prin mișcarea degetului/mouse-ului de la dreapta la stânga sau de la stânga la dreapta. În mod implicit, graficul arată întreaga gamă de puncte, începând cu punctul 1.

TMS Software Componente Delphi

Tragerea de la stânga la dreapta va afișa punctele înainte de punctul zero pe diagramă

TMS Software Componente Delphi

Tragerea de la dreapta la stânga va afișa puncte după ultimul vizibil

TMS Software Componente Delphi

Graficul poate fi resetat folosind următorul cod

 TMSFNCChart1.BeginUpdate;
pentru I := 0 la TMSFNCChart1.Series.Count - 1 do
  TMSFNCChart1.Series[I].AutoXRange := arEnabled;
TMSFNCChart1.EndUpdate;

Zoom

Mărirea / micșorarea este, de asemenea, activată în mod implicit, pe intervalul x, ceea ce înseamnă că puteți mări/scala orizontal. Acest lucru se poate face ținând apăsată tasta CTRL de pe tastatură, trăgând mouse-ul/degetul la stânga și la dreapta sau făcând un gest de ciupire pe iOS/Android. Mai jos sunt 2 capturi de ecran ale diagramei în acțiune în timp ce măriți și micșorați

TMS Software Componente Delphi

TMS Software Componente Delphi

Graficul poate fi resetat în același mod ca și în cazul panoării. Proprietatea care acceptă interacțiunea la scară se află în InteractionOptions.ScaleMode, care poate fi setat la smHorizontal (implicit), smVertical (scalarea valorilor y) sau smNone.

Detectarea punctului

Graficul expune o serie de evenimente care sunt declanșate atunci când faceți clic pe un punct, bară, felie sau un element din legendă. Pentru acest eșantion, dorim să facem clic pe o bară, să vizualizăm valoarea și să schimbăm culoarea. Codul pentru a face acest lucru este afișat mai jos.

 procedura TForm1.TMSFNCBarChart1SerieBarClick(Expeditor: TObject;
  APoint: TTMSFNCChartPoint);
ÎNCEPE
  APoint.Color := gcOrange;
  ShowMessage('Punctul pe care s-a făcut clic are valoarea ' + APoint.YValue.ToString);
Sfârşit; 

TMS Software Componente Delphi

v2.0

Echipa noastră lucrează din greu la următoarea versiune, care va include o cantitate semnificativă de funcții noi și îmbunătățiri legate de importul de date, aspectul și simțul și experiența din cutie . Rămâneți pe fază pentru mai multe! Doriți să explorați capabilitățile TMS FNC Chart, mergeți mai departe și descărcați-l de pe pagina noastră de produs .