RAD Studio 11.3 Alexandria in Romania

S-a lansat RAD Studio 11.3 Alexandria

Embarcadero are plăcerea de a anunța lansarea RAD Studio 11.3 Alexandria, împreună cu Delphi 11.3 și C++Builder 11.3. Această lansare este axată pe calitate și îmbunătățiri, bazându-se pe noile funcții excelente din RAD Studio 11 Alexandria, trei versiuni anterioare.

RAD Studio 11.3 include suport pentru versiuni mai noi ale mai multor sisteme de operare, adaugă un nou ToolsAPI la RAD Studio IDE pentru a personaliza modul în care codul sursă este pictat în editorul de cod, introduce o nouă componentă de autentificare biometrică pentru platformele mobile și alte câteva caracteristici și îmbunătățiri.

Din nou, accentul principal al acestei versiuni a fost pe calitate, în termeni de utilizare, performanță și stabilitate, așa cum au solicitat clienții noștri. Îmbunătățirile calității cuprind toate domeniile de produse, cu un accent special pe Delphi Code Insight folosind Delphi LSP, High DPI IDE introdus în 11.0 și stilurile VCL. Există îmbunătățiri notabile în compilatoare și lanțuri de instrumente, Delphi și C++ RTL, VCL, FireMonkey, FireDAC și alte biblioteci de baze de date, acces la Internet și servicii, inclusiv personalitățile Delphi și C++Builder.

De asemenea, merită remarcat faptul că RAD Studio este livrat acum cu ediția pentru dezvoltatori InterBase 2020 Update 4 și ediția IBLite/ToGo, lansate recent.

Modificări ale platformei și lanțului de instrumente

În ceea ce privește platformele țintă, RAD Studio 11.3 Alexandria oferă suport oficial pentru noile versiuni ale multor sisteme de operare pentru care poate crea aplicații native. Mai exact, RAD Studio acceptă acum iOS 16 (doar pentru Delphi), Android 13 și macOS Ventura, care au fost lansate după RAD Studio 11.2 GA. În plus, RAD Studio include în aplicațiile oficiale platformele țintă Ubuntu 22 LTS și Windows Server 2022.

Există și alte câteva modificări notabile în lanțul nostru de instrumente, pe lângă îmbunătățirile calității:

  • În 11.3 există un nou depanator bazat pe LLDB pentru macOS Intel și Android pe 32 de biți. Cu acest pas, toți depanatoarele noastre non-Windows, din Delphi și C++, au trecut la arhitectura LLDB.
  • RAD Studio 11.3 Alexandria oferă un nou proces de notarizare pentru macOS, pe care Apple l-a introdus începând cu XCode 14.
  • Suportul de semnare Windows în IDE include acum marcarea temporală a fișierelor MSIX.
  • Utilizarea unui sufix de bibliotecă $(Auto) funcționează acum pentru proiectele C++.

Caracteristici noi în IDE-ul RAD Studio 11.3 Alexandria

Există câteva extensii notabile pentru RAD Studio IDE.

Editor de coduri

Editorul de cod IDE are acum capacitatea de a evidenția cuvintele care se potrivesc . Această caracteristică vă permite să vedeți evidențiate pe ecran exemple ale aceluiași cuvânt pe care l-ați selectat sau în care se află cursorul în prezent.

RAD Studio 11.3 Alexandria code insight

În mod implicit, evidențiază numai cuvintele pe care le selectați, dar îl puteți modifica pentru a evidenția cuvintele în care se află cursorul sau cu care se află, utilizând setarea din Instrumente > Opțiuni > Interfață utilizator > Editor.

Această versiune aduce, de asemenea, un nou ToolsAPI pentru pictură în editorul de cod . Aceasta este o nouă fundație care permite dezvoltatorilor să personalizeze editorul fără a-i afecta stabilitatea, iar echipa speră că aceasta va oferi un API complet și util care va stimula inovația în rândul furnizorilor noștri terți, deoarece facilitează scrierea de plugin-uri care nu lucruri la care poate nu ne-am gândit. Aici puteți vedea unul dintre mai multe demonstrații pentru noul editor ToolsAPI, care colorează numărul de rând în jgheabul editorului. 

RAD Studio 11.3 Alexandria

Noul API este foarte complet, cu suport nu doar pentru pictura, ci și interogarea unei cantități mari de informații despre editor, precum și suport special pentru rezervarea unei zone de jgheab pentru utilizarea exclusivă a pluginului dvs. Robustețea și aplicabilitatea API-ului sunt demonstrate de câteva funcții interne ale editorului mutate pentru a utiliza același nou API în 11.3.

Code Insight și DelphiLSP

Delphi Code Insight prin DelphiLSP vede îmbunătățiri semnificative ale calității, pentru a îmbunătăți în continuare funcțiile noastre Code Insight și a le face mai rapide și mai fiabile, inclusiv cu aplicații mari. Aceste îmbunătățiri includ completarea codului, Help Insight și navigarea, cu un accent puternic pe fiabilitatea generală, precum și furnizarea de rezultate de finalizare sau de navigare în zone în care nu erau furnizate anterior.

În plus, compilatorul Delphi stochează acum XmlDoc într-un DCU compilat, ceea ce înseamnă că HelpInsight poate afișa informații în multe zone în care anterior nu avea.

Designer de formulare VCL și DPI ridicat

RAD Studio 11.3 oferă îmbunătățiri pentru High DPI IDE și în special pentru calitatea VCL Form Designer sub High DPI , cu îmbunătățiri specifice în scalarea componentelor non-vizuale, inclusiv în cadre.

Pictogramele pentru SyncEdit și fluxul de structură din editor au fost înlocuite cu pictograme cu DPI ridicat.

RAD Studio 11.3 Alexandria sync edit

Subversion DLL-uri

Din motive de securitate, Embarcadero nu mai livrează DLL-urile Subversion, dar vă recomandă să instalați și să vă întrețineți propriile DLL-uri Subversion la nivelul clientului: IDE-ul se poate conecta la ele fără probleme dacă utilizați acel sistem de control al versiunilor și plănuiți să îl utilizați din RAD Studio IDE. Acest lucru este similar cu suportul și integrarea oferite de RAD Studio pentru Git și Mercurial.

General

În cele din urmă, există alte două noi funcții IDE mici, dar utile:

  • Puteți găsi folderul de ieșire al configurației actuale de compilare în Explorer făcând clic dreapta pe o configurație de compilare (cum ar fi Depanare sau Lansare) și alegând Afișare în Explorer
  • Când IDE-ul este rulat cu privilegii ridicate, legenda sa din bara de titlu indică acum acest lucru cu „[Administrator]” la începutul textului
  • Fișierele Markdown pot fi acum deschise în mai multe ferestre ale editorului

Autentificare biometrică în RAD Studio 11.3 Alexandria

113 anunta 05

Pentru aplicațiile mobile FireMonkey, RAD Studio 11.3 oferă o nouă componentă Mobile Biometric Authentication. Această componentă (numită TBiometricAuth) oferă un mijloc de autorizare a utilizării unei aplicații sau a unor caracteristici specifice prin intermediul Biometriei (de exemplu, Face ID pe dispozitive iOS sau Fingerprint pe dispozitive Android).

O altă caracteristică nouă FireMonkey pentru o mai bună integrare a dispozitivelor mobile este noua interfață IFMXPhoneDialerListenerService, care a fost implementată pentru Android. Serviciul este destinat urmăririi modificărilor în starea serviciului sistemului telefonic (Apeluri, Operator, CallState).

Biblioteca FireMonkey are remedieri și îmbunătățiri extinse, pe lângă suportul pentru versiuni mai noi ale sistemelor de operare țintă. Aplicațiile FireMonkey gestionează acum în mod corespunzător solicitările de terminare din Windows Restart Manager; de asemenea, pentru platforma Windows oferă o mai bună accesibilitate, integrare TWebBrowser și suport pentru mai multe afișaje. Pe iOS, RAD 11.3 include îmbunătățiri în defilarea pentru TDateEdit, TTimeEdit și TComboBox. Pe Android, introduce suport DocumentFile Provider și oferă îmbunătățiri atunci când mutați cursorul într-un TMemo cu glisare cu degetul.

Există mai multe îmbunătățiri grafice FireMonkey în clasele TBitmap și TCanvas. Există remedieri pentru multe comenzi, inclusiv Multiview (cu tip de control al platformei), SpeedButton, FocusControl de la Label, IsChecked de la TTreeViewItem, TEdit atunci când este utilizat în interiorul unui TVertScrollBar. În cele din urmă, ClipChildren ia acum în considerare XRadius și YRadius, iar 11.3 îmbunătățește parcurgerea tastei Tab în controalele interfeței cu utilizatorul.

Calitate generală

RAD Studio 11.3 Alexandria este o versiune axată pe calitate. 

Printre îmbunătățirile din biblioteca Delphi RTL, 11.3 are îmbunătățiri ale performanței de alocare a memoriei Android, o serie de îmbunătățiri ale performanței și o versiune actualizată a bibliotecii ZLib (1.2.13).

RAD Studio 11.3 abordează o serie de probleme VCL legate de stilurile VCL, adaugă un suport mai bun pentru stilul de fundal al componentei TouchKeyboard (vezi imaginea de mai jos) și o componentă TControlList îmbunătățită, inclusiv capacitatea de a selecta mai multe elemente. Există multe alte îmbunătățiri și remedieri în suportul stilurilor VCL.

113 anunta 04

FireDAC oferă acum îmbunătățiri pentru performanța bazei de date PostgreSQL și compatibilitate deplină cu versiunea 14 și versiunea 15.1 a bazei de date. Pentru Oracle și alte baze de date, oferă un tratament mai bun al numelor de coloane cu paranteze pătrate. Pentru Linux, stratul bazei de date oferă suport preliminar pentru UTF8 în baza de date RTL (cum ar fi pentru TStringField) și în seturile de date FireDAC.

În spațiul HTTP și web, noua versiune oferă îmbunătățiri pentru TMultipartContentParser, reîmprospătare automată a token-ului la TOAuth2Authenticator (și alte câteva îmbunătățiri pentru suportul OAuth2), suport mai bun pentru NestedElements în TRESTResponseDataSetAdapter și remedieri în RAD Server, SOAP și alte subsisteme conexe.

În general, RAD Studio 11.3 Alexandria implementează peste 25 de solicitări de caracteristici de la Quality Portal și remediază peste 365 de erori raportate de clienți pe site-ul respectiv, cuprinzând toate zonele produsului.

Gata de plecare

Testele de produse pentru RAD Studio, Delphi și C++Builder 11.3 sunt acum disponibile, iar versiunile actualizate ale produsului sunt live în magazinul online. Clienții cu abonament de actualizare pot descărca și instala RAD Studio 11 astăzi folosind licența lor existentă și vor primi un e-mail care anunță disponibilitatea noii versiuni. Descărcările sunt disponibile în portalul clienților la https://my.embarcadero.com .

Pentru mai multe informații, puteți consulta următoarele link-uri:

Suntem foarte mulțumiți de munca de calitate făcută de echipa noastră pentru RAD 11.3 și suntem siguri că vă veți bucura la fel de mult să folosiți această nouă versiune a RAD Studio, C++Builder și Delphi.

De asemenea, vă recomandăm să vă alăturați webinarului nostru de previzualizare, care se transformă mâine într-un webinar de lansare, vedeți informațiile și înscrieți-vă aici .

webinar what's new in RAD Studio 11.3 Alexandria