Patch de depanare Windows 11 Win32 pentru RAD Studio 11.1

Există un nou patch (sau remediere rapidă) disponibil pentru RAD Studio 11.1. Patch-ul abordează o problemă specifică depanării aplicațiilor Win32 pe Windows 11, unde IDE-ul pare să înghețe uneori. Situațiile tipice în care puteți observa înghețarea includ evaluarea ceasurilor cu efecte secundare, deschiderea vizualizării Fire pentru a comuta firele, atașarea la un proces și alte acțiuni comune de depanare. Problema este cauzată de obținerea lanțului de așteptare a firului (GetThreadWaitChain()), care uneori durează până la un minut. Se rezolvă prin dezactivarea caracteristicii lanțului de așteptare a firelor din depanator.

Cauza exactă a întârzierii lanțului de așteptare a firului de execuție este necunoscută, dar pare să fie legată de un fir de execuție care are un soclu deschis, eventual unde firul de execuție așteaptă să termine IO-ul rețelei.

Informațiile lanțului de așteptare a firelor sunt dezactivate pentru Win32 atât pe Windows 10, cât și pe Windows 11. Există o variabilă de mediu pentru a o reactiva dacă aveți nevoie de caracteristica: setați DBK_ENABLE_WAITCHAIN=1 pe un prompt de comandă și rulați RAD Studio (alternativ, setați-l variabilă de mediu la nivel global pentru Windows.) Numai Windows 11 este afectat de problemă, așa că trebuie să instalați corecția doar pe Windows 11.

Instalare

Puteți descărca acest lucru în GetIt (tehnica noastră recomandată; de asemenea, se va afișa ca disponibil pe Pagina de întâmpinare când porniți IDE-ul) sau îl puteți instala manual după descărcare de pe my.embarcadero.com (fișierul zip conține un program de instalare a fișierelor batch.)

The 'Patch Available' button shown in the RAD Studio Welcome screen Ecranul de întâmpinare RAD Studio 11.1 care arată butonul „Correcție disponibilă”. Faceți clic pe acesta pentru a instala patch-uri, inclusiv pe acesta.

Depanare la distanță

Deoarece acest lucru corectează depanatorul, dacă faceți depanare la distanță, va trebui, de asemenea, să actualizați PAServer pe mașina de la distanță. Programul de instalare a corecțiilor înlocuiește (locația de instalare a RAD Studio) fișierul PAServersetup_paserver.exe, dar va trebui să îl copiați pe mașina de la distanță și să îl instalați. Există detalii complete în patch-ul readme.