Marcaje și Navigator sunt disponibile pentru RAD Studio 11!

Marcaje și Navigator, cunoscute inițial sub numele de pluginuri Parnassus, sunt unele dintre cele mai solicitate suplimente IDE ale noastre. Suntem foarte bucuroși să vă anunțăm că acestea sunt acum disponibile în GetIt pentru RAD Studio 11. Pentru a instala, mergeți la meniul Instrumente din IDE, GetIt Package Manager și selectați secțiunea IDE Plugins din selectorul de categorii din stânga:

Marcaje este un supliment favorit de dezvoltatori care înlocuiește marcajele încorporate ale editorului, cu un număr nelimitat de marcaje, o comandă rapidă la îndemână (Ctrl+B), evită suprascrierea accidentală a marcajelor, marcaje cu cursor pentru comutarea rapidă a locației și navigarea inversă/stivă, un sistem andocat. fereastră care arată contextul marcajelor și multe altele.

Navigator este un plugin asociat care vă ajută să navigați rapid oriunde în codul dvs .: apăsați Ctrl+G și tastați pentru a filtra pentru a afișa toate elementele utile din unitatea curentă. Puteți tasta, de exemplu, „prop Foo” (sau chiar mai scurt, „p f” sau chiar „f” dacă aveți suficient de puține elemente pentru a face acest lucru util: filtrează mai multe pe măsură ce tastați mai multe) pentru a găsi proprietăți cu Foo în lor nume, sau găsiți câmpuri de citire/scriere de proprietate sau metode legate de acea proprietate… sau pentru a naviga la clase, înregistrări, enumerari și alte tipuri; secțiuni de unitate precum clauzele de utilizare; metode; variabile și multe altele. Orice lucru util în unitatea dvs. este afișat în Navigator și este rapid accesibil. De asemenea, adaugă o minimahartă la editorul IDE care arată unde vă aflați în cod.

RAD Studio 11.0 showing the Bookmarks and Navigator plugins in use RAD Studio 11 afișează pluginurile Marcaje și Navigator ambele în uz: marcajele sunt afișate în editor și fereastra andocata în colțul din dreapta jos, în timp ce pluginul Navigator oferă minimapa în partea dreaptă a editorului și fereastra de navigare plutitoare unde am caut o metoda

Marcajele și Navigatorul sunt de obicei disponibile imediat odată cu lansarea, iar acest lucru nu s-a întâmplat pentru RAD Studio 11. Cu toate acestea, am configurat versiunea noastră internă astfel încât aceste plugin-uri să fie întotdeauna disponibile în viitor: adică, puteți fi sigur că avem configurați pentru a nu repeta întârzierea. Al treilea plugin Parnassus, Debugger, ar trebui să apară și el în câteva zile. Pluginurile sunt disponibile atât pentru RAD Studio 11.0, cât și pentru 11.1; de fapt, captura de ecran de mai sus este făcută cu RAD Studio 11.0.

Vă mulțumim pentru răbdarea de a aștepta aceste plugin-uri și sperăm că IDE-urile Delphi și C++Builder sunt și mai productive și mai plăcute de utilizat cu aceste extensii! Nu uitați – sunt disponibile chiar acum în GetIt. Codare fericită!