gitlab-duo-beneficii-ai--dezvoltatori-software-din-romania

Cum să înbunătățești în 2023 productivitatea echipei de dezvoltare cu GitLab Duo

Află cum GitLab Duo te poate ajuta să dezvolți software mai sigur, mai rapid și mai eficient, beneficiind de scanarea automată a vulnerabilităților de cod, aplicarea politicilor de securitate și auditare, generarea și optimizarea automată a codului, sugerarea și aplicarea celor mai bune practici și standarde de codare, oferirea de feedback și recomandări personalizate, asigurarea unei autentificări sigure și ușoare a dezvoltatorilor, și multe altele. De asemenea, află cum poți să testezi gratuit pentru 30 de zile fără a fi necesar datele cardului bancar soluția GitLab Ultimate care include GitLab Duo.

Introducere: Provocările actuale cu care se confruntă echipele de dezvoltare software

Dezvoltarea software este un domeniu în continuă evoluție, care implică o serie de provocări pentru echipele care lucrează la proiecte complexe și inovatoare. Una dintre aceste provocări este de a asigura securitatea codului, care este esențială pentru a preveni atacurile cibernetice, a respecta reglementările și a proteja datele sensibile. O altă provocare este de a optimiza viteza și calitatea livrării codului, care sunt cruciale pentru a satisface cerințele clienților, a menține competitivitatea și a reduce costurile. Pentru a face față acestor provocări, echipele de dezvoltare au nevoie de instrumente și soluții care să le ajute să gestioneze eficient ciclul de viață al software-ului, de la planificare, la codare, la testare, la implementare și la monitorizare.

GitLab Duo AI powered DevSecOps

În acest articol, vom prezenta cum GitLab, o platformă integrată pentru gestionarea ciclului de viață al software-ului, oferă funcționalități asistate de inteligență artificială (AI) care pot îmbunătăți securitatea și productivitatea echipei tale de dezvoltare. Vom arăta cum GitLab folosește AI pentru a detecta și remedia vulnerabilitățile de cod, pentru a genera și optimiza automat codul, pentru a sugera și aplica cele mai bune practici și standarde de codare, și pentru a oferi feedback și recomandări personalizate. De asemenea, vom discuta despre beneficiile și avantajele pe care le aduce GitLab prin integrarea AI în platforma sa, precum și despre planurile și viziunea sa pentru viitor.

GitLab: soluția integrată pentru automatizarea livrării software.

GitLab este soluția integrată pentru automatizarea livrării software, care îți permite să te concentrezi pe crearea de valoare, nu pe menținerea unui lanț de instrumente fragil și complex. Cu GitLab, poți să livrezi software mai rapid, mai sigur și mai eficient.

Codezi mai ușor și mai corect, folosind funcționalitățile de repository-uri Git, editor Web IDE, sugestii de cod și recenzii de cod. Astfel, poți să scrii cod în orice limbaj de programare, să editezi cod direct în browser, să primești recomandări relevante în timp ce tastezi, și să discuți și să îmbunătățești codul înainte de a fi integrat în branch-ul principal.

Testezi codul tău într-un mod automat și continuu, folosind funcționalitățile de integrare continuă (CI), Auto DevOps, pipeline-uri, job-uri și artefacte. Astfel, poți să rulezi teste automate pentru a verifica calitatea și funcționalitatea codului tău, să beneficiezi de o configurare automată a CI/CD pentru proiectele tale, să vizualizezi și să controlezi fluxul de lucru al codului tău, și să stochezi și să accesezi fișierele generate de teste.

Implementezi codul tău într-un mod rapid și sigur, folosind funcționalitățile de livrare continuă (CD), medii, pagini și serverless. Astfel, poți să livrezi codul tău în producție fără întârzieri sau intervenții manuale, să creezi și să gestionezi medii de dezvoltare izolate pentru fiecare branch sau cerere de unire, să publici site-uri web statice direct din GitLab, și să rulezi aplicații serverless pe orice platformă de cloud.

Prezentarea soluției GitLab Duo

GitLab Duo este o funcționalitate inovatoare care îți oferă o platformă integrată pentru gestionarea ciclului de viață al software-ului, de la idee, la cod, la producție. GitLab Duo combină funcționalitățile GitLab, o soluție open source pentru versionare, integrare continuă, livrare continuă și monitorizare, cu cele ale Duo Security, o soluție de autentificare multifactorială și verificare a dispozitivelor. Astfel, GitLab Duo îți permite să dezvolți software mai rapid, mai sigur și mai eficient, beneficiind de asistența inteligenței artificiale (AI) în diverse etape ale procesului de dezvoltare.

Code suggestion with GitLab Duo

GitLab Duo oferă următoarele funcționalități:

Code Suggestions: Scrii cod mai ușor și mai corect, folosind sugestiile de cod generate automat de AI, care îți oferă recomandări relevante în timp ce tastezi.

Suggested Reviewers: Primești feedback și revizuiri de calitate pentru codul tău, folosind funcția de sugerare a recenzenților, care îți găsește automat persoanele potrivite pentru a evalua merge request.

Explain This Vulnerability: Previi și remediezi vulnerabilitățile de cod, folosind funcția de explicare a vulnerabilităților, care îți oferă detalii despre natura și severitatea problemelor de securitate identificate în codul tău.

Value Streams Forecasting: Optimizezi viteza și calitatea livrării codului, folosind funcția de prognozare a fluxului de valoare, care îți prezice metrici de productivitate și îți identifică anomalii în ciclul de viață al software-ului

Merge request summary: Comunici mai eficient cu echipa ta, folosind funcțiile de rezumare a comentariilor la probleme, a modificărilor propuse în merge request-uri și a revizuirilor cererilor de unire, care îți permit să te pui rapid la curent cu discuțiile și impactul schimbărilor.

GitLab Duo este disponibil acum pentru abonații la nivelul Ultimate al GitLab. Pentru a afla mai multe despre această soluție revoluționară, poți vizita pagina oficială GitLab Duo sau poți testa gratuit funcționalitățile sale.

GitLab Duo pentru securitatea codului

Unul dintre beneficiile majore ale soluției GitLab Duo este că îți oferă o securitate sporită pentru codul tău, protejându-te împotriva atacurilor cibernetice și a riscurilor de conformitate.

Increase Security of your code with Explain This Vulnerability functionality from GitLab Duo

GitLab Duo îți permite să:

  • Scanezi automat codul tău pentru a detecta și remedia vulnerabilitățile de securitate, folosind funcționalitățile de analiză statică și dinamică a aplicațiilor, testare de penetrare și scanare a containerelor. Astfel, poți să previi și să corectezi rapid problemele de securitate înainte de a ajunge în producție, reducând costurile și timpul de remediere.
  • Aplici politicile de securitate și auditare pentru a asigura conformitatea codului tău cu standardele și reglementările în vigoare, folosind funcționalitățile de management al politicilor, raportare și audit. Astfel, poți să controlezi și să monitorizezi accesul la codul tău, să impui restricții și reguli pentru modificarea codului, și să generezi rapoarte detaliate despre activitatea și performanța echipei tale.
  • Asiguri o autentificare sigură și ușoară a dezvoltatorilor, folosind soluția Duo Security, care îți oferă o protecție sporită împotriva accesului neautorizat la codul tău, prin verificarea identității și a dispozitivelor folosite. Astfel, poți să te autentifici rapid și simplu cu un singur clic sau o singură atingere, fără a avea nevoie de parole sau token-uri suplimentare.

Prin aceste funcționalități, GitLab Duo îți oferă o soluție completă pentru securitatea codului tău, care îți permite să dezvolți software mai sigur, mai eficient și mai conform.

GitLab Duo pentru productivitatea echipei

Un alt beneficiu al soluției GitLab Duo este că îți crește productivitatea echipei tale de dezvoltare, facilitând colaborarea și comunicarea între membrii echipei. GitLab Duo îți permite să:

GitLab Duo Chat for productivity
  • Lucrezi într-un spațiu de lucru comun, folosind funcționalitățile de grupuri și proiecte, care îți permit să organizezi și să gestionezi codul tău în funcție de scopul și structura echipei tale. Astfel, poți să împarți codul în module, să stabilești roluri și permisiuni pentru fiecare membru al echipei, și să sincronizezi codul cu repository-ul central.
  • Primești și oferi feedback și revizuire a codului, folosind funcționalitățile de cereri de unire, comentarii la cod și sugestii de cod, care îți permit să discuți și să îmbunătățești codul înainte de a fi integrat în branch-ul principal. Astfel, poți să identifici și să corectezi erorile, să aplici standardele de codare, și să încurajezi schimbul de idei și cunoștințe între dezvoltatori.
  • Obții rapoarte de performanță și calitate a codului, folosind funcționalitățile de metrici și indicatori, care îți permit să măsori și să analizezi eficiența și impactul codului tău. Astfel, poți să monitorizezi starea proiectului, să evaluezi calitatea codului, și să optimizezi procesul de dezvoltare.

Prin aceste funcționalități, GitLab Duo îți oferă o soluție completă pentru productivitatea echipei tale de dezvoltare, care îți permite să dezvolți software mai rapid, mai colaborativ și mai eficient.

Testați Gratuit Funcționalitățile Platformei GitLab Ultimate

Platforma GitLab este o soluție inovatoare, numit Leader în Gartner® Magic Quadrant™ for DevOps Platforms,  care îți oferă o platformă integrată pentru gestionarea ciclului de viață al software-ului, cu funcționalități avansate de securitate și colaborare, asistate de inteligență artificială. Cu GitLab Ultimate, poți să dezvolți software mai sigur, mai rapid și mai eficient, beneficiind de următoarele avantaje:

  • Protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice, prin scanarea automată a vulnerabilităților de cod, aplicarea politicilor de securitate și auditare, și asigurarea unei autentificări sigure și ușoare a dezvoltatorilor.
  • Colaborare și comunicare facilitată între membrii echipei, prin oferirea unui spațiu de lucru comun, unor instrumente de feedback și revizuire a codului, și unor rapoarte de performanță și calitate.
  • Asistență inteligentă în diverse etape ale procesului de dezvoltare, prin generarea și optimizarea automată a codului, sugerarea și aplicarea celor mai bune practici și standarde de codare, și oferirea de feedback și recomandări personalizate.

Dacă vrei să testezi gratuit pentru 30 de zile soluția GitLab Ultimate, care include GitLab Duo, poți accesa următorul link

și să te înregistrezi cu adresa ta de email. 

Nu rata această oportunitate unică de a îmbunătăți securitatea și productivitatea echipei tale de dezvoltare cu GitLab Duo!

GitLab Duo = the suite of AI tools that powering your software development workflows.

Contactează-ne!

Dacă ești interesat de soluția GitLab Duo și vrei să afli mai multe despre cum poți să o implementezi în organizația ta, poți să contactezi partenerul oficial GitLab în România, compania Dimensional Data. 

Pentru a afla mai multe despre Dimensional Data și serviciile pe care le oferă, poți vizita pagina de contact sau poți trimite un email la adresa contact@d-data.ro

Nu rata ocazia de a colabora cu un partener de încredere și de a îmbunătăți securitatea și productivitatea echipei tale de dezvoltare cu Platforma GitLab!