De ce ar trebui să petreci mai mult timp gândindu-te la dezvoltarea pe mai multe platforme?

În ultimii câțiva ani, dezvoltarea cross platform a ocupat locul din față. Le permite dezvoltatorilor să scrie cod o dată și să-l implementeze pe toate platformele.

Dezvoltarea aplicației native necesită cod diferit pentru diferite platforme. De asemenea, necesită Android Studio ca IDE și un SDK adecvat. Cu toate acestea, cadrele de dezvoltare multiplatforme au nevoie de o singură bază de cod . Poate compila versiuni pentru iOS și Android.

Nu este nevoie să dezvoltați aplicații de la zero pentru toate platformele. Dezvoltatorii pot economisi timp cu o platformă cu cod redus . Există diverse instrumente în acest scop. Acestea includ RAD Studio , Delphi și C++ Builder . Aceste instrumente vă ajută să dezvoltați aplicații mai rapid cu o singură bază de cod. Funcționează pentru Android, iOS, Windows, Linux și macOS.

Ce este dezvoltarea de aplicații multiplatformă?

Termenul de dezvoltare încrucișată se mai numește și dezvoltare de aplicații hibride. Este o abordare a construirii de aplicații compatibile cu diferite platforme. Dezvoltatorii scriu codul o dată și îl refolosesc. Le permite să lanseze un produs rapid.

Pentru dezvoltarea pe mai multe platforme , utilizați limbaje de programare intermediare. Acestea includ HTML, CSS și JavaScript. Aceste limbi nu sunt native sistemelor de operare și dispozitivelor. Dezvoltatorii împachetează aplicațiile în containere native. Apoi le integrează în platforme.

Există câteva strategii fundamentale pentru utilizarea dezvoltării pe mai multe platforme . Acestea includ:

  • Compilarea diferitelor versiuni ale aceluiași program pentru diferite sisteme de operare.
  • Realizați un program abstract pentru a se adapta diferitelor medii.
  • Utilizarea fișierelor sub-arboresc pentru a potrivi produsul la diferite sisteme de operare.

Care este diferența dintre dezvoltarea nativă și cea multiplatformă?

Aplicațiile native se bazează pe tehnologii native. Dezvoltatorii pot implementa tehnologii native pe dispozitivele lor native. Dezvoltarea pe mai multe platforme oferă compatibilitate cu mai multe platforme.

Problema a crescut în timpul utilizării dezvoltării de aplicații native. Pentru că trebuie să construiți două aplicații separate pentru Android și iOS. Cu toate acestea, aceste aplicații par similare ca funcționalitate. Dar au nevoie de baze de cod diferite. Este necesar pentru a satisface nevoia de dezvoltare a aplicațiilor native.

Why Should You Spend More Time Thinking About Cross Platform Development? Picture of the Zen of coding, being in the zone.

Care sunt avantajele utilizării dezvoltării multiplatforme?

Acestea sunt câteva avantaje ale utilizării aplicațiilor multiplatforme.

1. Dezvoltarea pe mai multe platforme ar trebui să vă permită să reutilizați componentele codului

În ciuda folosirii unui cod nou pentru fiecare platformă, reutilizați același cod. Le permite dezvoltatorilor să lanseze produse mai rapid pe toate platformele. De asemenea, reduce efortul de a face sarcini repetitive. Puteți dezvolta funcții pentru Android și iOS cu o singură bază de cod. Ca rezultat, dezvoltarea multiplatformă optimizează eficiența. Cu toate acestea, nu este un concept complet nou. Dar a fost folosit în dezvoltarea de software de ani de zile. Industria software-ului obține beneficii din reutilizarea codului cu această tehnică.

2. O soluție bună de dezvoltare multiplatformă reduce costul total

Afacerile adoptă diferite strategii avansate. Dar nu toată lumea își poate permite să creeze aplicații native. Aplicațiile mobile ajută companiile să ofere o experiență personalizată. Dezvoltarea pe mai multe platforme ajută companiile să reducă costul total. Ei pot construi aplicații pentru platforme distincte în mod eficient. Abordarea funcționează excelent pentru produsele corporative care sunt mai puțin profitabile. Companiile pot economisi costuri prin dezvoltarea unei soluții universale.

3. Implementarea cu software-ul potrivit pentru generarea de aplicații ar trebui să fie ușoară

Există diverse instrumente precum RAD Studio care oferă soluții multiplatforme. Acest lucru face mai ușor pentru dezvoltatori să facă ajustări. De exemplu, instrumente precum RAD Studio oferă un cadru cu o bază de cod unică. De exemplu, puteți scrie cod în HTML. Și apoi modificați-l pentru diferite sisteme de operare. Facilitează implementarea aplicațiilor pe diferite platforme.

4. Dezvoltarea pe mai multe platforme nu ar trebui să însemne întreținere dificilă a produsului

Ciclul de viață al dezvoltării aplicațiilor nu este simplu. Există remedieri de erori și îmbunătățiri iminente. Imaginați-vă că le rezolvați pentru mai multe aplicații. Nu ar fi deloc fezabil. Dar, cu dezvoltarea multiplatformă , concentrați-vă pe un singur cod. Înseamnă mai puține teste și o modalitate fezabilă de a implementa remedieri. Face întreținerea produsului mai ușoară pentru dezvoltatori.

5. Soluția potrivită de dezvoltare multiplatformă ar trebui să încurajeze și să permită o dezvoltare mai rapidă

Dezvoltarea pe mai multe platforme necesită mai puțin timp. Trebuie să utilizați o singură bază de cod pentru a crea un produs gata de lansare. Vă permite să angajați mai puțini dezvoltatori, ceea ce este rentabil. Pentru a face modificările necesare, îmbunătățiți un singur cod multiplatform. Nu este nevoie să modificați baze de cod separate înainte de lansarea produsului. Mai mult, faceți aplicațiile mai rapide cu platforme de dezvoltare de cod redus . Este nevoie de mai puțin timp pentru a cuceri piața folosind aplicații multiplatforme.

6. Software-ul IDE bun și cadrele de dezvoltare cross-platform potrivite ar trebui, de asemenea, să fie bune pentru prototipare

Creați aplicații pe mai multe platforme ca MVP pentru a verifica o ipoteză de afaceri. Această abordare vă costă mai puțin decât dezvoltarea de aplicații native. Este bine ca startup-urile să evite orice risc. Ei pot lua în considerare profitabilitatea ideilor lor de afaceri. Această tehnică funcționează bine pentru prototiparea și prezentarea de idei noi. Vă permite să obțineți feedback de la utilizatori și să analizați statistici. Puteți arăta investitorilor proiectele dvs. inovatoare. Dezvoltarea pe mai multe platforme este mai rentabilă decât oricând.

7. Consecvența între platforme este cheia dezvoltării eficiente între platforme

Cadrele moderne multiplatforme sunt dinamice și convenabile. Este mai ușor să construiți aplicații cu standarde ridicate în comparație cu aplicațiile native. Le puteți dezvolta folosind React Native, Xamarin, Flutter etc. Este posibil să nu obțineți toate caracteristicile necesare pe care le doriți. Dar unele sfaturi te ajută să elaborezi idei complexe. Devine mai ușor cu instrumentele de dezvoltare multiplatforme.

8. Atingerea unui public mai larg este un beneficiu – și o amenințare

Dezvoltarea pe mai multe platforme face aplicațiile accesibile unui public mai larg. Aceste aplicații funcționează pe diferite platforme, inclusiv pe web. Este o modalitate excelentă de a vă maximiza expunerea. Dezvoltarea pe mai multe platforme este benefică pentru dezvoltarea afacerii dvs.

9. Software-ul IDE bun promovează actualizări mai rapide și mai ușoare

Actualizările aplicațiilor pe mai multe platforme sunt simple. Motivul este că aceste aplicații sunt bazate pe internet. Nu trebuie să descărcați actualizări separate. Ar avea nevoie de întreținere și suport pentru diferite versiuni de aplicație. Aplicația este actualizată automat pentru toți clienții. Vă ajută să vă asigurați că au cea mai recentă versiune a aplicațiilor. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra performanței aplicației.

10. Dezvoltarea pe mai multe platforme poate însemna un timp mai scurt până la profit

Toate beneficiile menționate implică economii remarcabile de costuri. Timpul de lansare pe piață este mai scurt în comparație cu dezvoltarea de aplicații native. Se datorează vitezei de dezvoltare care vine cu soluțiile cross-platform. Drept urmare, începeți să generați venituri mult mai devreme. Nu este nevoie să aveți o echipă de întreținere pentru fiecare platformă separat.

Sunteți gata să utilizați RAD Studio pentru dezvoltarea pe mai multe platforme?

Un cadru de dezvoltare multiplatformă vă ajută să atingeți diferite obiective. A optimizat eficiența aplicațiilor și a procesului de dezvoltare. Companiile încep acum să dezvolte aplicații la prețuri accesibile. Aplicațiile pe mai multe platforme permit companiilor să-și extindă gradul de atingere a clienților.

RAD Studio vă permite să creați aplicații de 5 ori mai rapid cu o singură bază de cod. Puteți crea aplicații pentru Android, iOS, Windows, Linux și macOS. Faceți mai puține eforturi de codare și compilați peste tot.

Aceste instrumente oferă o gamă largă de opțiuni de productivitate. Puteți crea aplicații pentru orice platformă cu cea mai mare stabilitate. Reduceți timpul de dezvoltare și creați aplicații multiplatformă cu Delphi ,RAD Studio sau C++ Builder .