Cum să obțineți aplicații pe mai multe platforme pentru a vă conecta la o bază de date MySQL

Indiferent dacă lucrați cu baze de date mici sau mari, MySQL este probabil unul dintre cele mai populare sisteme de baze de date în prezent. Videoclipul webinarului de mai jos ne va duce înapoi la CodeRage 2018, unde Yilmaz Yoru va discuta despre procesul de creare a unei baze de date MySQL și de conectare a bazei de date folosind componentele MyDAC prin C++ Builder. MySQL este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare servere de baze de date și a făcut parte din multe proiecte de dezvoltare a aplicațiilor Windows . Datorită ediției comunitare gratuite, serverul este relativ mai accesibil decât alte sisteme de baze de date open-source de pe piață.

Cum să vă conectați la o bază de date MySQL utilizând componentele MyDAC?

În mod normal, dacă utilizați C++ Builder, puteți conecta baza de date MySQL utilizând componenta oficială FireDAC , o bibliotecă puternică de acces universal la date, care este un nivel de acces relativ ușor de utilizat, care acceptă, rezuma și simplifică accesul la date, oferind toate caracteristici necesare pentru a construi aplicații de mare încărcare în lumea reală. Cu toate acestea, există și componente terțe pe care le puteți utiliza și aici intervine MyDAC-ul Devart.

MyDAC este o bibliotecă de componente care oferă acces direct la MySQL și MariaDB din Delphi și C++Builder pe diferite sisteme de operare precum Windows, Linux, macOS, iOS și Android atât pentru platformele pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți. Pentru a utiliza MyDAC cu C++ Builder, mai întâi, trebuie să descărcați o versiune de încercare sau achiziționată de pe site-ul lor și trebuie să o instalați atât pentru proiectele VCL, cât și pentru FireMonkey. În acest videoclip, Yilmaz va demonstra cum să creați o nouă bază de date MySQL cu un utilizator nou pe un server gazdă. De asemenea, vă va încuraja să instalați MySQL Workbench pentru crearea tabelelor.

În acest webinar, totul va fi explicat printr-un exemplu C++ Builder. MyDAC este o componentă bună pentru a conecta baza de date MySQL pentru toate platformele. De asemenea, acceptă platforma FireMonkey, care vă permite să dezvoltați aplicații native desktop și mobile de înaltă performanță vizual spectaculoase. Pentru a afla mai multe despre conectarea bazelor de date MySQL folosind componente MyDAC, nu ezitați să vizionați videoclipul de mai jos.