Care sunt cele mai bune cadre de interfață pentru dezvoltarea aplicațiilor Windows și cum să le adăugați factorul Wow

Versiunea recentă de Microsoft Windows a adus o mulțime de actualizări și modificări importante care au avut, de asemenea, un impact uriaș asupra întregii dezvoltări a aplicațiilor Windows . Când dezvoltați o aplicație Windows, unul dintre primele lucruri de luat în considerare este interfața cu utilizatorul. Există un număr mare de cadre UI din care să alegeți și fiecare vine cu propriile puncte forte și puncte slabe. În acest webinar, MVP-ul Embarcadero, Ian Barker , se va scufunda în profunzime în unele dintre cele mai bune cadre UI pentru Windows și în avantajul utilizării lor pentru dezvoltarea aplicațiilor. El va împărtăși, de asemenea, câteva metode de a crea cea mai bună interfață cu utilizatorul posibilă.

Provocările utilizării Windows 11 și utilizarea bibliotecii sale native Win UI3

În timp ce interfața Windows 11 este incontestabil atrăgătoare, poate fi, de asemenea, ușor terifiantă pentru unii utilizatori. Modificările făcute în Windows 11 sunt toate recunoscute vizual. Una dintre ele este noua bară de instrumente centrată. Deși noua bară de instrumente este setată implicit în centru, aceasta poate fi totuși configurată și plasată înapoi în partea stângă, cu care suntem cu toții foarte familiarizați. Există, de asemenea, un nou tip de comportament Windows, cunoscut sub numele de Windows Snapping, care vă permite să vă aliniați programele astfel încât acestea să fie mai organizate.

Windows vine cu propria sa bibliotecă UI. Cea mai nouă generație este Win UI3, care poate fi folosită pentru a construi aplicații desktop/Win32 Windows gata de producție. În ciuda faptului că este o bibliotecă GUI nativă pentru Windows, Win UI 3 este mult mai complex în comparație cu alte cadre de UI. Dacă sunteți în căutarea unor cadre de interfață de utilizare prietenoase cu Windows 11, care sunt mai ușor de gestionat, bibliotecile Delphi VCL și FireMonkey (FMX) se potrivesc cu siguranță.

Cum să adăugați un factor „WOW” la aplicațiile VCL și FMX

Ian Barker va discuta, de asemenea, cum să faci interfața cu utilizatorul a aplicațiilor tale VCL sau FireMonkey mai atractivă din punct de vedere vizual. Există lucruri grozave pe care le puteți face cu FireMonkey și cu VCL care pot emula sistemul de proiectare Fluent UI al Window și unele dintre comportamentele sale. De asemenea, puteți profita de furnizori terți, cum ar fi StyleControls VCL , care oferă întregul set de componente, permițându-vă să produceți interfețe UI fluide.

Skia4Delphi vă poate încărca prin turbo aplicațiile FireMonkey și VCL. Skia4Delphi este o bibliotecă de grafică 2D open source care oferă API-uri comune care funcționează pe o varietate de platforme hardware și software. Ne putem aminti, de asemenea, că Barker a creat un tablou de bord de date inspirat de Star Trek folosind biblioteca Skia4Delphi. Pentru a afla mai multe despre cele mai bune cadre UI pentru dezvoltarea Windows 11, nu ezitați să vizionați videoclipul de mai jos.