Un ghid pas cu pas pentru crearea de aplicații mobile pe mai multe platforme

În zilele noastre, mulți dezvoltatori de aplicații caută să își construiască aplicațiile mobile pentru a satisface mai multe platforme. Este esențial să creați o aplicație care să poată funcționa pe mai multe platforme precum Android, iOS, Windows și așa mai departe. Crearea de aplicații pe mai multe platforme poate fi un proces foarte dificil, în special pentru dispozitivele mobile, dar poate aduce multe avantaje.

În ciuda provocărilor, alegerea platformei de dezvoltare software potrivită, în special una care are o ideologie low code, cum ar fi RAD Studio Delphi, nu este un deal de netrecut de urcat. Software-ul IDE potrivit atenuează o mare parte din dificultate și vă ajută să creați aplicații cu efortul minim necesar din partea dvs. și cu eficiență maximă. Folosind un instrument de înaltă capacitate, cum ar fi RAD Studio și cadrul Firemonkey FMX pentru aplicații multiplatformă, înseamnă că vă puteți concentra pe o bază de cod pentru aplicația dvs., chiar dacă aceasta va rula pe mai multe ținte mobile, cum ar fi iOS și Android .

Acest ghid vă va oferi câteva indicații pentru a crea o aplicație multiplatformă care va putea rula pe mai multe platforme. Veți învăța, de asemenea, cum să vă faceți aplicația extrem de eficientă, care este o parte esențială a dezvoltării aplicației mobile. A lucra mai inteligent, nu mai greu este întreaga filozofie din spatele RAD Studio Delphi.

Să începem prin a discuta despre ce presupune construirea de aplicații multiplatforme.

Ce înțelegem prin dezvoltarea de aplicații pe mai multe platforme?

Dezvoltarea pe mai multe platforme este un proces care vă va permite să creați o aplicație care va putea rula pe mai multe platforme. Cele mai comune exemple de aplicații multiplatformă sunt aplicațiile mobile, care sunt practic aplicații software concepute pentru a rula pe dispozitive mobile.

Aceasta este o opoziție directă față de dezvoltarea aplicației proprietare, care este dezvoltată special pentru a rula doar pe o singură platformă. Aceste tipuri de aplicații folosesc adesea o tehnologie care este furnizată de producătorul de hardware și poate bloca dezvoltatorul în „ecosistemul” acelui furnizor de hardware mobil, unde oferă instrumentele de dezvoltare, hardware-ul pe care trebuie să dezvolți și chiar magazinul de aplicații prin care trebuie să vă distribuiți aplicația. Aceste soluții de dezvoltare verticală pot părea atractive, deoarece vânzătorul simplifică adesea procesul către piață – atâta timp cât acea piață este cea pe care o controlează exclusiv. A merge pe această rută poate însemna adesea crearea din greșeală de aplicații pe mai multe platforme care nu pot funcționa efectiv pe o altă platformă hardware fără rescrieri substanțiale, uneori reproiectarea totală a soluției.

Între timp, ideea din spatele dezvoltării veritabile pe mai multe platforme este de a economisi dezvoltatorilor mult timp și efort, oferindu-le în același timp cele mai multe opțiuni de extindere la diferiți furnizori de hardware. De asemenea, va permite dezvoltatorilor să își comercializeze aplicațiile într-un mod mai eficient, deoarece pot ajunge la un grup mai larg de potențiali utilizatori. În mod ideal, puteți minimiza efortul necesar pentru a gestiona codul, reducând simultan costurile, deoarece veți avea nevoie doar de o singură echipă de dezvoltare. Alegerea inteligentă este alegerea unui instrument care maximizează ideea unei singure baze de cod pentru aplicație, cu modificări minime necesare pentru a viza o altă platformă.

A Step-By-Step Guide To Making Mobile Cross Platform Apps - a multi device preview screen

Care este secretul pentru a viza în mod eficient mai multe tipuri de dispozitive cu aplicații mobile multiplatforme?

Care este secretul? Alegerea cadrelor potrivite de dezvoltare multiplatformă. Acestea sunt elementele de bază care vă vor ajuta să vă dezvoltați aplicația într-un mod foarte eficient.

Cu toate acestea, chiar și cel mai solid software de generare de aplicații nu face ca dezvoltarea între aplicații să fie o sarcină ușoară. Dacă sunteți nou în domeniu, va trebui să petreceți timp învățând complexitățile procesului de construire a aplicației. Vom trece prin câteva dintre cele mai importante părți, astfel încât să puteți înțelege toate aspectele necesare dezvoltării multiplatforme.

Cum dezvoltați o aplicație mobilă pentru mai multe platforme?

Aplicațiile multiplatforme sunt un vis pentru mulți dezvoltatori de aplicații. Cu toate acestea, rămâne faptul că acestea pot fi foarte dificil de construit. Pentru a începe, vă vom oferi o scurtă prezentare generală a modului de dezvoltare a unei aplicații multiplatforme pentru mai multe platforme.

O bună planificare este importantă pentru o aplicație mobilă multiplatformă

Primul pas evident pentru a construi o aplicație multiplatformă este să vină cu o strategie. Va trebui să enumerați tipul de aplicație pe care doriți să o dezvoltați, ce platforme sau magazine de aplicații le veți viza, tipul de caracteristici ale aplicației și produse pe care doriți să le aibă utilizatorii dvs., bugetul de care aveți nevoie, strategia de marketing de care aveți nevoie, și mult mai mult.

Descoperiți cum arată piața pentru aplicația dvs. Cine sunt concurenții tăi? Ce caracteristici veți oferi pentru a vă asigura că aplicația dvs. este lider de piață? De asemenea, va trebui să vă gândiți la diferitele componente ale aplicației dvs., cum ar fi grafica, animația și sunetul.

Odată ce v-ați decis asupra strategiei generale, puteți începe să creați un plan inițial. Aceasta va include o serie de hărți și diagrame de flux care vă vor arăta diferitele componente ale aplicației dvs. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a finaliza platformele pe care doriți să le răspundă aplicației dvs. Unele instrumente excelează doar ca software de generare a aplicațiilor Android, în timp ce altele pot fi mai versatile. Prin strategii, poți fi sigur că vei avea un produs complet funcțional până la lansarea aplicației.

Dezvoltarea de aplicații pe mai multe platforme necesită o bună înțelegere a UI și UX Design?

Următorul pas este să proiectați interfața de utilizator a aplicației dvs. O experiență de utilizator fără efort este cheia pentru a face din aplicația dvs. un lider de piață. Aici va trebui să vă gândiți cum doriți să arate aplicația dvs. Dacă doriți ca aplicația dvs. să arate elegant, atunci utilizați fonturi și machete atractive.

Acest lucru va implica, de asemenea, alegerea fontului potrivit, a schemelor de culori și a elementelor de design. Va trebui să vă gândiți cât de ușor este pentru utilizatori să navigheze prin aplicația dvs. Acest lucru poate fi văzut mai clar prin crearea de wireframes ale aplicației dvs.

A Step-By-Step Guide To Making Mobile Cross Platform Apps - a theme in the theme editor

Un cadru fir de aplicație, numit și o machetă, este doar un simplu desen al diferitelor ecrane ale aplicației dvs. Puteți realiza aceste wireframes cu ajutorul unor instrumente precum RAD Studio by Embarcadero și apoi faceți orice modificări necesare înainte de a trece la pasul următor. Folosind machete, puteți echilibra complexitatea și puteți crea o călătorie fără probleme pentru utilizator.

Ce fel de cod trebuie să scriu pentru aplicațiile pe mai multe platforme?

Acum că aveți design-urile, machetele și alte prototipuri necesare, puteți începe să vă codificați aplicația. Cu toate acestea, va trebui să alegeți instrumentele de codare potrivite pentru dezvoltarea aplicației pe platforme multiple.

De exemplu, trebuie să alegeți un instrument multiplatform care permite completarea și depanarea ușoară a codului. Crearea pentru mai multe platforme înseamnă că va trebui să vă optimizați codul pentru mai multe sisteme de operare. Aceasta înseamnă că găsirea unei modalități de a codifica mai inteligent și mai rapid este mai importantă ca niciodată.

Asigurați-vă că IDE-ul pe care îl utilizați are un suport amplu pentru limbajul de programare pe care îl utilizați. RAD Studio, de exemplu, acceptă Delphi și C++; două dintre cele mai puternice instrumente de dezvoltare multiplatformă disponibile. Caracteristica lor Code Insight vă va ajuta, de asemenea, să aflați eficiența codului aplicației dvs. Acest lucru va face procesul de codare mai precis în general.

Aplicațiile multiplatforme necesită testare specială pentru dispozitivele mobile?

Următorul în etapele de dezvoltare multiplatformă este efectuarea testării aplicațiilor mobile. Acest lucru vă va ajuta să verificați dacă aplicația dvs. funcționează conform așteptărilor pe diferite dispozitive. Această testare poate fi automatizată sau sub formă de testare manuală. În orice caz, testarea este crucială, astfel încât tu și echipa ta de dezvoltare să poți remedia orice problemă înainte de a lansa aplicația.

Întregul proces de testare poate consta din multe aspecte diferite, dar iată câteva dintre cele mai importante:

  • Testarea funcționalității. Testarea funcțională este efectuată pentru a vă asigura că aplicația dvs. funcționează conform așteptărilor. Acest lucru poate implica încercarea intenționată de a vă „spărge” aplicația. Cu alte cuvinte, încercați tot felul de lucruri posibile în aplicația dvs. pentru a descoperi eventualele erori de bază.
  • Testare de securitate. Testarea de securitate este efectuată pentru a vă asigura că aplicația dvs. este sigură. Aceasta înseamnă că nu va fi piratat și nicio dată nu va fi furată. Scopul testării este de a preveni ca aplicația dvs. să fie vulnerabilă la atacuri rău intenționate sau la alte probleme de securitate.
  • Testarea configurației. Ceea ce faceți la testarea configurației este să vă asigurați că aplicația dvs. va funcționa pe o gamă largă de configurații de dispozitiv și sisteme de operare. Acest lucru este important în special pentru aplicațiile multiplatformă, deoarece utilizatorul final poate fi pe o varietate de dispozitive.
  • Testarea interfeței cu utilizatorul și a experienței utilizatorului. Testarea interfeței cu utilizatorul și a experienței utilizatorului este efectuată pentru a vă asigura că aplicația dvs. va fi ușor de utilizat. Acest lucru este important, deoarece un aspect prost proiectat poate face ca aplicația să arate rău. Va trebui să verificați dacă fluxurile aplicației dvs. sunt fluide și dacă este ușor de navigat.
  • Testarea performanței și a platformei. Testarea performanței va verifica cât de repede rulează aplicația dvs. pe diferite dispozitive și sisteme de operare. Scopul aici este de a vă asigura că aplicația nu încetinește sau se prăbușește pe un anumit dispozitiv sau sistem de operare. De asemenea, testează cât de receptivă este aplicația la solicitările de la utilizatori concurenți.

Sfârșitul dezvoltării de început a aplicației este depanarea, implementarea și sprijinirea

După ce ați efectuat testarea, puteți începe să vă depanați aplicația. Acesta este momentul în care va trebui să remediați orice erori și să vă asigurați că aplicația funcționează conform așteptărilor.

Cu toate acestea, dacă aveți un instrument de testare automatizat precum RAD Studio, vă va ajuta să economisiți timp în acest pas. Instrumentele lor integrate de depanare vă vor ajuta să ajungeți la fundul oricăror probleme din aplicația dvs.

A Step-By-Step Guide To Making Mobile Cross Platform Apps. RAD Studio cross platform app builder software in action

De asemenea, puteți adăuga manual puncte de întrerupere, astfel încât RAD Studio să se întrerupă automat în timpul execuției dacă găsesc anumite erori. Puteți apoi să urmăriți imediat înapoi pentru a găsi cauza principală a îngrijorării. Mai bine, acest proces este mai ușor ca niciodată datorită funcției live de depanare multiplatformă a RAD Studio. Acest lucru vă permite să depanați și să implementați aplicația pe orice platformă mobilă, ca și cum ați face acest lucru local.

Desigur, în cele din urmă va trebui să implementați aplicația pentru utilizatorii dvs. Acesta poate fi Magazinul Google Play pentru utilizatorii de Android și magazinul de aplicații Apple pentru utilizatorii de iOS. De asemenea, probabil că va trebui să adoptați unele tehnici de optimizare a magazinului de aplicații (ASO) pentru a crește vizibilitatea aplicației.

Cum să alegeți instrumentele potrivite pentru aplicațiile multiplatforme

După cum am văzut mai sus, dezvoltarea de aplicații pe mai multe platforme nu este o operație mică. Cu toate acestea, dacă cunoașteți instrumentele potrivite, va fi ușor.

Cel mai bun generator de aplicații cu cod redus ar trebui să se poată asigura că codul dvs. este optimizat pentru dezvoltarea aplicațiilor pe mai multe platforme, fără probleme. De asemenea, vă va permite să completați automat tot codul relevant din aplicația dvs., astfel încât să puteți începe imediat să lucrați la lucrurile distractive. În mod ideal, ați putea fi alertat cu privire la orice erori de codare și chiar ați putea rezolva automat unele dintre ele.

Ușurința colaborării ar trebui să fie, de asemenea, în prim-plan. Aceasta înseamnă că, chiar dacă ați lucrat de la distanță, dvs. și echipa dvs. ar trebui să puteți urmări schimbările și să comunicați cu ușurință unul cu celălalt. Întregul proces de dezvoltare a aplicațiilor mobile ar trebui să fie fără probleme.

Care este cel mai bun instrument de dezvoltare multiplatformă?

Este clar că pentru a dezvolta aplicații mobile pentru mai multe platforme, trebuie să cunoașteți dezavantajele dezvoltării multiplatforme. Instrumentele potrivite vă pot optimiza dezvoltarea aplicației, astfel încât să o puteți lansa unui public mai larg într-o clipă.

Vestea bună este că puteți utiliza RAD Studio pentru dezvoltarea de aplicații pe mai multe platforme. Este cea mai bună platformă cu cod redus, care este compatibilă atât cu mai multe platforme, cât și pe mai multe dispozitive. Cu acesta, puteți dezvolta aplicații mobile pentru Android, iOS, Windows, macOS și Linux, toate într-o singură bază de cod! Începeți dezvoltarea aplicației mobile multi-platformă astăzi cuRAD Studio .