sast-in-romania-gitlab-11.8

SAST pentru JavaScript in GitLab 11.8

Testarea statică a securității aplicațiilor (SAST) vă permite să găsiți vulnerabilități în cod de fiecare dată când trimiteți modificări în depozit. Cu aceste informații disponibile în cererea de îmbinare, puteți să aveți mai întâi grijă de securitate și să detectați probleme chiar înainte de a fi adăugate la sucursala stabilă.

Datorită testării statice a securității aplicațiilor (SAST), GitLab scanează codul și ajută la detectarea potențialelor vulnerabilități chiar și în conductă. În versiunea 11.8, adăugăm limbi JavaScript la lista de SAST acceptate, pe baza suportului existent pentru node.js. Acum puteți scana orice fișiere JavaScript, scripturi statice și HTML. O practică importantă la DevSecOps chiar acum este scanarea modificărilor de fiecare dată când ne angajăm, iar cu această actualizare SAST acoperim unul dintre cele mai populare limbi web, ajutând utilizatorii să detecteze mai devreme riscurile în codul JavaScript.

salt in Romania Kiuwan and GitLab

Odată cu lansarea 11.8, adăugăm JavaScript pe lista de limbi acceptate de functionalitati de scanare erori de securiate. Nu trebuie să schimbați nimic în conductele dvs., proiectele JavaScript sunt detectate și analizate automat pentru vulnerabilitățile de securitate. De asemenea, face parte din DevOps Auto.

Dacă utilizați GitLab CI / CD, puteți analiza codul sursă pentru vulnerabilitățile cunoscute folosind testarea statică a securității aplicațiilor.

Puteți profita de SAST fie prin includerea jobului CI în fișierul dvs. .gitlab-ci.yml existent, fie implicit folosind Auto SAST furnizat de Auto DevOps.

GitLab verifică raportul SAST, compară vulnerabilitățile găsite între sucursalele și sucursalele-țintă și arată informațiile din dreptul cererii de îmbinare.

Rezultatele sunt sortate în funcție de prioritatea vulnerabilităților:

  1. Critical
  2. High
  3. Medium
  4. Low
  5. Unknown
  6. Everything else

Pentru a lansa un asemenea job, în mod implicit, aveți nevoie de GitLab Runner cu dockerul sau kubernetes care rulează în modul privilegiat. Dacă utilizați Runners partajat pe GitLab.com, aceasta este activată în mod implicit.

Pentru GitLab 11.9 și versiuni ulterioare, pentru a activa functionalitatea, trebuie să includeți șablonul SAST.gitlab-ci.yml care este furnizat ca parte a instalării dvs. GitLab. Pentru versiunile GitLab anterioare datei de 11.9, puteți copia și utiliza jobul așa cum a fost definit acel șablon.

Adăugați următoarele în fișierul dvs. .gitlab-ci.yml:

include:
  template: SAST.gitlab-ci.yml