Cum să rezolvi problemele cu dezvoltarea aplicațiilor desktop pe platforme multiple

În ultimii câțiva ani, dezvoltarea aplicațiilor desktop multiplatformă a atras multă atenție. Dezvoltatorii doresc să creeze aplicații care pot fi utilizate pe mai multe platforme, cum ar fi Android, iOS și Windows. Este o tendință care a luat amploare în ultimii ani și există o mulțime de instrumente și cadre disponibile pentru a vă ajuta să faceți acest lucru.

Mulți au apelat la biblioteci, instrumente și alte soluții gata făcute de la terți pentru a le ajuta cu nevoile lor de dezvoltare pe mai multe platforme. Cu toate acestea, există întotdeauna o posibilitate pentru unele dezavantaje. Având în vedere acest lucru, am decis să punem împreună câteva sfaturi pe care le puteți lua în considerare pentru un proiect care implică dezvoltarea de aplicații desktop pe mai multe platforme . În primul rând, totuși, să începem cu elementele de bază.

Ce este dezvoltarea de aplicații desktop multiplatformă?

Dezvoltarea aplicațiilor desktop pe mai multe platforme implică utilizarea diferitelor cadre și biblioteci pentru a dezvolta o aplicație nativă care poate fi utilizată pe mai multe platforme.

Cu dezvoltarea aplicației desktop native pe mai multe platforme, vă puteți dezvolta simultan aplicația pentru platformele Windows, Mac, Linux și Android. Avantajul principal al acestui lucru este că codul este partajat între toate aceste platforme într-o singură bază de cod. Astfel, este mai ușor să gestionați codul și să economisiți timp atunci când vă construiți aplicația, deoarece nu trebuie să plătiți pentru SDK-ul nativ al fiecărei platforme sau să creați o versiune separată a aplicației.

Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea aplicației desktop native pe mai multe platforme, apar anumite provocări. Un dezavantaj principal cu care se întâlnesc mulți dezvoltatori este că trebuie să sacrifice o performanță mai scăzută sau o experiență de utilizator pentru a compensa reducerea timpului și a costurilor.

Cu toate acestea, există multe beneficii în utilizarea dezvoltării de aplicații desktop native pe mai multe platforme. Folosind instrumentele potrivite, puteți obține o gamă mai largă de utilizatori și vă puteți extinde acoperirea pe toate platformele pe care le susțineți cu puțină agitație.

Care sunt provocările dezvoltării aplicațiilor desktop multiplatforme?

Când începeți să construiți o aplicație desktop nativă multiplatformă, există câteva provocări de care ar trebui să fiți conștient. Iată câteva dintre cele mai comune:

  • Erori la transferul codurilor. Încercarea de a transfera codul pe diferite platforme poate cauza erori. Uneori, poate duce chiar la pierderea parțială a codurilor. Este posibil ca un cod pentru o anumită platformă să nu fie întotdeauna compatibil cu o altă platformă. Dacă utilizați o bibliotecă terță parte sau un software de generare de aplicații, trebuie să vă asigurați că este compatibil cu celelalte platforme. Este posibil ca unele biblioteci să nu fie la fel de stabile ca altele, ceea ce poate cauza probleme la transferul codului pe diferite platforme.
  • Testarea aplicației pe toate platformele simultan. Va trebui să vă testați aplicația pe toate platformele diferite simultan, ceea ce necesită mult timp și poate dura mai mult decât se aștepta. De asemenea, trebuie să vă asigurați că totul funcționează corect înainte de a activa aplicația dvs. pe diferite platforme, deoarece acest lucru poate economisi mult timp și bani pe termen lung.
  • Limbi incompatibile pentru fiecare platformă. Nu toate limbile sunt compatibile între ele, ceea ce poate cauza erori atunci când încercați să transferați coduri sau să creați noi aplicații de la zero pentru fiecare platformă în mod individual. Problema este și mai gravă dacă lucrați cu mai multe limbi simultan, cum ar fi JavaScript și Python sau Java și C++ în același timp! Este important să aflați dacă există limbaje de programare multiplatformă necompatibile. Faceți acest lucru înainte de a vă dezvolta aplicațiile pe mai multe platforme, astfel încât să nu pierdeți timpul.
  • Codare și prototipare consumatoare de timp. Cu cât lucrați cu mai multe platforme, cu atât este mai dificil să urmăriți codul și modul în care acesta va funcționa pe toate platformele. Prototiparea și testarea mai multor versiuni pot dura mult timp, mai ales dacă nu aveți un software de generare de aplicații de încredere pentru a simplifica procesul.

Cum faceți față provocărilor de dezvoltare a aplicațiilor desktop multiplatformă?

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre posibilele probleme pe care le veți întâlni atunci când construiți o aplicație multiplatformă. Vestea bună este că există câteva instrumente și cadre care vă pot ajuta să depășiți aceste provocări. Există câteva moduri diferite de a aborda aceste posibile probleme.

1. Alegeți cadrul potrivit pentru dezvoltarea aplicațiilor pe mai multe platforme

Dacă lucrați cu o bibliotecă sau un cadru care este deja menit să se optimizeze ca software de generare de aplicații multi-platformă, veți avea mult mai puțin de lucru. De exemplu, puteți utiliza cadrul popular RAD Studio, care este o suită completă de dezvoltare care vă permite să creați aplicații pentru mai multe platforme simultan.

Acest software are, de asemenea, câteva beneficii suplimentare, cum ar fi capacitatea de a crea un singur proiect cu mai multe limbi, precum și un set de instrumente de proiectare și codare de înaltă performanță, care îl face un generator perfect de aplicații multiplatformă. Indiferent dacă utilizați o aplicație de dezvoltare pentru o aplicație mobilă sau una pentru dispozitive desktop,

2. Asigurați-vă că IDE-ul acceptă completarea codului și alte caracteristici perspicace

Completarea codului este una dintre cele mai utile caracteristici ale unui generator de aplicații. Echipele de dezvoltare trebuie să folosească instrumente de completare a codului pentru a-și face munca mai ușoară și mai rapidă. Acest lucru se poate face cu orice generator de aplicații terță parte, dar acestea pot fi foarte utile dacă lucrați cu o dezvoltare de aplicații desktop native multiplatformă.

Așadar, va trebui să căutați un generator de aplicații pe mai multe platforme care să vină cu instrumente de completare a codului, astfel încât să puteți crea cel mai curat cod. Unele cadre de dezvoltare pe mai multe platforme vă vor permite, de asemenea, să adăugați puncte de întrerupere personalizate sau funcții de depanare, care pot fi foarte utile în tratarea erorilor de cod de bază. Acest lucru vă va ajuta să creați o aplicație rapidă și intuitivă pentru toate platformele și dispozitivele diferite pe care doriți să le susțineți.

3. A lucra mai inteligent, nu mai greu înseamnă a folosi platforma de aplicații low code

Codarea este o fază critică de dezvoltare în orice construcție de aplicații desktop multiplatformă. O fluență scăzută a limbajului de programare sau anumite tehnici de cod obișnuite pot afecta drastic productivitatea dezvoltatorului. Acesta este motivul pentru care trebuie să utilizați un generator de aplicații multiplatformă care are o platformă de aplicații cu cod redus.

Codul scăzut se referă la un generator de aplicații pe mai multe platforme care vă permite să vă creați aplicația cu cod minim. Acest lucru poate însemna că încorporează interfețe care acordă prioritate simplității și ușurinței în utilizare. De exemplu, unele cadre vă permit să glisați și să plasați codul de la un proiect la altul, în timp ce altele vă pot permite să partajați codul cu colegii sau să creați o bază de cod unică care este optimizată pentru platforma specifică.

Dacă utilizați un generator de aplicații care aplică abordarea de cod redus, atunci puteți evita adăugarea de pași de codare care necesită mult timp. Mai mult timp pentru a vă concentra asupra altor elemente ale aplicației dvs. pentru a optimiza satisfacția clienților!

În mod similar, asigurați-vă că utilizați cadre care au suport amplu pentru limbile front-end de bază și pentru cele back-end alese. RAD Studio, de exemplu, oferă suport pentru Delphi și C++ de bază. Cu refactorizarea lor încorporată, puteți adăuga cu ușurință funcții personalizate sau remedieri de cod.

4. Wireframes-urile și machetele ar trebui să fie o parte intrinsecă a software-ului de generare de aplicații ales de dvs.

Wireframes-urile și machetele sunt o modalitate excelentă de a vizualiza designul și aspectul aplicației dvs. înainte de a începe să o construiți. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama cum va arăta și cum va funcționa aplicația dvs. pe diferite platforme. Wireframes-urile sunt folosite pentru a vizualiza aspectul general al aplicației dvs. pentru a obține prima funcționalitate de bază.

Odată ce ați înlăturat wireframes-urile, multe companii trec la machete. Machetele reprezintă aspectul și aspectul final al aplicației dvs., care sunt folosite pentru a identifica toate componentele necesare și pentru a adăuga retușurile finale. Cu toate acestea, de obicei sunt statice.

Modul tradițional de a face acest lucru a fost să se bazeze pe pix și hârtie. Cu toate acestea, instrumentele digitale de astăzi facilitează crearea acestor prototipuri și machete în câteva clicuri.

How To Solve Issues With Cross Platform Desktop App Development. A screen showing theming and multi device previews

Așadar, pentru a simplifica procesul de proiectare vizuală a aplicației desktop native multiplatforme, va trebui să utilizați un instrument care are aceste caracteristici pentru a vă vizualiza aplicația rapid și ușor.

De exemplu, dacă utilizați designerul pentru mai multe dispozitive FireUI cu RAD Studio, puteți să vă proiectați interfața de utilizare o dată și să o puteți rula imediat pe mai multe dispozitive. Bibliotecile și proprietățile lor componente vă vor permite, de asemenea, să vă modificați layout-urile fără a fi nevoie să vă confruntați cu o singură linie de cod. Acest lucru vă poate ajuta să verificați fără probleme experiența utilizatorului și să obțineți feedback cu privire la interfața cu utilizatorul înainte ca întreaga aplicație să fie gata de lansare.

În plus, folosind cadrul lor FireMonkey GUI, puteți adăuga multe componente vizuale interesante și animații complexe aplicației dvs.

5. Puteți personaliza orice aplicație low-code sau cross platform conform propriilor nevoi?

Personalizarea este o altă caracteristică importantă de căutat atunci când lucrați cu un generator de aplicații pe mai multe platforme. Acest lucru nu înseamnă neapărat să vă oferim o mulțime de opțiuni pentru a vă crea aplicația desktop. Mai degrabă, este vorba și despre cât de ușor este generatorul de aplicații în sine de utilizat.

Oamenii din trecut au întâlnit probleme cu performanța folosind anumite cadre. O astfel de situație poate avea efecte negative semnificative asupra eficienței dezvoltării aplicației dvs.

Obțineți un cadru care vă va permite să modificați modul în care arată și funcționează editorul de cod. Chiar și ceva la fel de simplu precum schimbarea fonturilor și modul în care arată evidențierea sintaxei vă poate ajuta să evitați problemele critice de performanță.

Doriți să puteți personaliza modul în care arată generatorul de aplicații într-un mod care să vă maximizeze confortul. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea ușurinței în navigare și utilizare în ceea ce privește performanța, precum și experiența generală a utilizatorului. Făcând acest lucru, vă puteți concentra pe deplin pe dezvoltarea multiplatformă, mai degrabă decât să vă dați seama cum funcționează generatorul de aplicații.

6. Ar trebui să fie ușor să depanați și să implementați aplicațiile dvs. cu doar câteva clicuri

Depanările sunt ceva pe care dezvoltatorii îl vor întâlni întotdeauna atunci când construiesc o aplicație desktop nativă pe mai multe platforme. Este un pas în care urmăriți să eliminați orice erori și greșeli găsite pe parcursul dezvoltării aplicațiilor.

Cu cât mai multe funcții de depanare vine cu generatorul de aplicații pe mai multe platforme, cu atât vă va fi mai ușor să găsiți erorile din codul dvs. În plus, veți putea testa aplicația dvs. pe diferite dispozitive și platforme înainte de a o folosi.

Un alt lucru de căutat este cât de ușor poate fi partajarea codului. Există o înregistrare istorică care poate fi accesată de toată lumea din comunitatea sau echipa ta de dezvoltatori? Cât de ușor este pentru echipa ta să urmărească cele mai noi modificări și poți face asta de la distanță? Toate aceste instrumente și funcții suplimentare pot face procesul de dezvoltare a aplicațiilor pe mai multe platforme mult mai eficient. Companiile care doresc să lanseze o aplicație pot folosi timpul suplimentar economisit pentru alte mijloace.

Doriți să începeți dezvoltarea aplicațiilor desktop multiplatformă?

Dezvoltarea aplicațiilor desktop native pe mai multe platforme este un proces care necesită foarte mult timp. Dar nu este imposibil și, cu instrumentele și cadrele potrivite, puteți realiza acest lucru fără probleme. Aplicația dvs. va fi mai robustă și mai stabilă pe toate platformele pe care intenționați să le susțineți, cu un mic sacrificiu din partea dvs. în ceea ce privește costurile de inginerie și alte aspecte.

RAD Studio este unul dintre cele mai bune framework-uri multiplatforme existente. Puteți scrie cel mai curat cod și puteți utiliza instrumentele de completare a codului pentru a vă ușura procesul de dezvoltare. Componentele și bibliotecile sunt, de asemenea, foarte puternice. Reputația sa de una dintre cele mai bune platforme low code vă va ajuta să adăugați ultimele aplicații rapid și ușor.

Alegeți RAD Studio pentru o experiență pozitivă în dezvoltarea de aplicații pe mai multe platforme. Dezvoltați aplicația desktop nativă multiplatformă a viselor dvs. cu RAD Studio !